Rör ut saffranet med konjaken och låt stå en stund
Smula jästen i degbunken, häll på saltet.
Smält smöret och häll på mjölken, värm till 37 grader.
Häll en del av spadet över jästen och rör ut den, häll över resten av spadet. Häll i socker, kardemumma, saffran och konjak, kesellan och blanda.
Blanda ut hjorthornssaltet med mjölet och arbeta in det i vätskan. Arbeta tills degen släpper kanterna i bunken.
Jäs i cirka 45 minuter.
Ta upp degen och knåda den, dela den i två bitar.
Kvala ut som en vanlig bulldeg och bred ut smöret, Riv mandelmassa över och strö ut vaniljsockret.
gör sedan som med vanliga bullar, rulla ihop och skär i bitar som läggs på plåt med bakplåtspapper.
låt jäsa igen cirka 45 minuter och pensla sedan med ägg och strö över strösocker.
Grädda i varmluftsugn på 210 grader i cirka 8-10 minuter eller på 225 grader i vanlig ugn
Nu har jag ändrat burk och paket till dl och gram på kesellan och jästen