Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassisk banoffeepaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har inte själv provat detta receptet ännu. Men pajen ser jättegod ut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ de oöppnade burkarna med kondenserad mjölk i en stor kastrull och slå på så mycket vatten att de täcks. Koka upp, sänk sedan värmen och lät sjuda i 2 timmar. Fyll på vatten så att burkarna ständigt är täckta. Lyft sedan försiktigt upp de heta burkarna och låt dem svalna.
  2. Häll det smälta smöret i en skål och rör ner stötta grahamskex och malda nötter. Tryck ut blandningen jämnt på botten och kanterna av en smörad pajform, 23 cm i diameter. Grädda pajskalet i 180° varm ugn i 10-12 minuter, ta ut det och låt det svalna.
  3. Skala och skiva bananerna och lägg dem i en skål. Pressa över citronsaft, tillsätt vaniljessens och rör om. Bred ut bananblandningen i pajskalet och skeda sedan över innehållet i burkarna med kondenserad mjölk.
  4. Strö över 50 g riven choklad och bred på ett lager härdvispad grädde. Strö över resten av chokladen och servera pajen ljummen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lindajo2 9 februari 2012

    Kan man byta digestivekexen mot något annat? Tacksam för svar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.