Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassisk biff à la Lindström

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En absolut klassiker i den svenska husmanskosten. Kanongott om man byter ut nötfärsen så att man gör dem på 50/50 fläskfärs och älgfärs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda köttfärs, hälften av rödbetorna, hälften av saltgurkan, gul lök, kapris, ägg, salt och peppar till en smidig färs.
  2. Forma färsen till runda biffar, ca 160 g/st
  3. Stek biffarna i lite matfett i en medelvarm panna tills de fått fin färg och är nästan genomstekta (2-3 minuter på varje sida).
  4. Lägg biffarna i ett ugnsbleck och stek dem färdiga i 150°C till en innertemp av 70°C.
  5. Blanda de kvarvarande rödbetorna och saltgurkan och använd som garnityr.
  6. Servera biffarna med tunn sky, kokt eller stekt potatis, eller med stuvad potatis och någon kokt grönsak.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mammis 14 december 2011

    Hade även i lite senap och kalvfond...syndigt gott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.