En absolut klassiker i den svenska husmanskosten.
Kanongott om man byter ut nötfärsen så att man gör dem på 50/50 fläskfärs och älgfärs.
Instruktioner
- Blanda köttfärs, hälften av rödbetorna, hälften av saltgurkan, gul lök, kapris, ägg, salt och peppar till en smidig färs.
- Forma färsen till runda biffar, ca 160 g/st
- Stek biffarna i lite matfett i en medelvarm panna tills de fått fin färg och är nästan genomstekta (2-3 minuter på varje sida).
- Lägg biffarna i ett ugnsbleck och stek dem färdiga i 150°C till en innertemp av 70°C.
- Blanda de kvarvarande rödbetorna och saltgurkan och använd som garnityr.
- Servera biffarna med tunn sky, kokt eller stekt potatis, eller med stuvad potatis och någon kokt grönsak.
Publicerat den
12 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hade även i lite senap och kalvfond...syndigt gott