Värm upp en tjockbottnad panna och fräs först fläsket, ev i lite smör om det riskerar att fastna. Tillsätt de finhackade grönsakerna och fräs vidare på svag värme. Rör om då och då i ungefär tio minuter.
Öka värmen och tillsätt färsen tillsammans med kycklinglevern. Se till att alla klumpar fördelas ordentligt
Häll i vinet, buljongtärningen, tomaterna och vatten. Riv i muskot och pressa i vitlök.
Nu ska grytan sjuda, gärna upp till tre - fyra timmar. Den här rätten blir minst lika bra dagen efter då den satt sig ännu mer.
Tack för att du delar med dig detta recept till alla som aldrig ätit en ordentlig bolognese. Det är förvånansvärt få som har gjort det. Jag skulle bara vilka tillägga ett par saker. Det ska vara 50% nötfärs, 50% fläskfärs (alternativt 40% fläskfärs plus en salsicca (kryddad fläskfärs) som man klämmer in). Själv föredrar jag vanlig tagliatelle framför färsk som jag aldrig fått till al dente.
Lessons learned (genom åren):
Som receptskrivaren skriver, det ska sjuda läääääänge. Minst tre timmar.
Kycklinglever är onekligen en viktig ingrediens. Jag vet att många är livrädda för inälvsmat, men våga prova! En sak dock. De som gör en stor sats och planerar att förvara såsen i kylskåp. Leversmaken tenderar att öka med tiden det får ligga och dra sig. Om så är fallet så kan ni minska mängden när ni tillagar såsen.
Sellergrenskan14 mars 2012
Har aldrig någonsin ätit en sådan här bolognese, ska bli kul att testa!
Katarina30 mars 2022
Denna är så fantastiskt god. Längesedan jag gjorde men den står på spisen nu igen.
Tack för att du delar med dig detta recept till alla som aldrig ätit en ordentlig bolognese. Det är förvånansvärt få som har gjort det. Jag skulle bara vilka tillägga ett par saker. Det ska vara 50% nötfärs, 50% fläskfärs (alternativt 40% fläskfärs plus en salsicca (kryddad fläskfärs) som man klämmer in). Själv föredrar jag vanlig tagliatelle framför färsk som jag aldrig fått till al dente. Lessons learned (genom åren): Som receptskrivaren skriver, det ska sjuda läääääänge. Minst tre timmar. Kycklinglever är onekligen en viktig ingrediens. Jag vet att många är livrädda för inälvsmat, men våga prova! En sak dock. De som gör en stor sats och planerar att förvara såsen i kylskåp. Leversmaken tenderar att öka med tiden det får ligga och dra sig. Om så är fallet så kan ni minska mängden när ni tillagar såsen.
Har aldrig någonsin ätit en sådan här bolognese, ska bli kul att testa!
Denna är så fantastiskt god. Längesedan jag gjorde men den står på spisen nu igen.