Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassisk brödpudding

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Återupptäck den smöriga krämiga smaken och den ljuvliga kaneldoften av en klassisk brödpudding. Denna härliga efterrätt är lätt att laga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg smöret i en ugnsfast form och ställ formen i ugnen fem minuter tills smöret har smält.
  2. Tärna brödet. Blanda ½ tsk kanel, russin och brödet med smöret. Vänd försiktigt så att brödet täcks av smör.
  3. Vispa ihop äggen i en skål. Tillsätt grädde, mjölk, 1 dl strösocker, vaniljsocker och ½ tsk kanel. Rör om tills väl blandat och häll blandningen över brödet.
  4. Blanda 1 msk strösocker med resten av kanelen. Strö blandningen över brödpuddingen. Grädda i ugnen 40-45 minuter tills en kniv som sticks i puddingen kommer ut ren.
  5. Servera varm med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.