Återupptäck den smöriga krämiga smaken och den ljuvliga kaneldoften av en klassisk brödpudding. Denna härliga efterrätt är lätt att laga.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg smöret i en ugnsfast form och ställ formen i ugnen fem minuter tills smöret har smält.
- Tärna brödet. Blanda ½ tsk kanel, russin och brödet med smöret. Vänd försiktigt så att brödet täcks av smör.
- Vispa ihop äggen i en skål. Tillsätt grädde, mjölk, 1 dl strösocker, vaniljsocker och ½ tsk kanel. Rör om tills väl blandat och häll blandningen över brödet.
- Blanda 1 msk strösocker med resten av kanelen. Strö blandningen över brödpuddingen. Grädda i ugnen 40-45 minuter tills en kniv som sticks i puddingen kommer ut ren.
- Servera varm med vispad grädde.
Publicerat den
22 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar