Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassisk Ceasarsallad

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En lätt och krämig dressing full av smak gör denna sallad till en hälsosam njutning för både kropp och själ.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Lägg bröden på en plåt och rosta i ugnen tills de är gyllene, cirka 8 minuter, vänd bröden en gång.
  2. Halvera vitlöksklyftan och gnid in brödskivorna på båda sidor med vitlök. Pressa den försiktigt mot brödet så fastnar små bitar av vitlök på brödet. Hacka vitlöksklyftan och lägg åt sidan.
  3. Hacka ansjovisarna fint. Blanda yoghurt, vatten, parmesanost, olja, vinäger, senap, ansjovis och vitlök i en skål. Blanda väl.
  4. Skölj salladen och riv den i lagom stora bitar. Lägg salladen i en skål och häll över dressingen. Blanda salladen försiktigt så att den täcks av dressingen. Strö över brödkrutonger och svartpeppar. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.