En lätt och krämig dressing full av smak gör denna sallad till en hälsosam njutning för både kropp och själ.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Lägg bröden på en plåt och rosta i ugnen tills de är gyllene, cirka 8 minuter, vänd bröden en gång.
- Halvera vitlöksklyftan och gnid in brödskivorna på båda sidor med vitlök. Pressa den försiktigt mot brödet så fastnar små bitar av vitlök på brödet. Hacka vitlöksklyftan och lägg åt sidan.
- Hacka ansjovisarna fint. Blanda yoghurt, vatten, parmesanost, olja, vinäger, senap, ansjovis och vitlök i en skål. Blanda väl.
- Skölj salladen och riv den i lagom stora bitar. Lägg salladen i en skål och häll över dressingen. Blanda salladen försiktigt så att den täcks av dressingen. Strö över brödkrutonger och svartpeppar. Servera genast.
Publicerat den
6 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar