Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassisk chokladtårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Klassisk fransk chokladkaka blir en festlig tårta när den garneras med grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Smöra och mjöla en kakform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
  3. Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med smöret i vattenbad eller i mikrovågsugn.
  4. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
  5. Rör ner den smälta chokladblandningen.
  6. Blanda försiktigt ner mjölet.
  7. Häll smeten i formen och grädda i 15-20 minuter.
  8. Låt kakan svalna och garnera med vispd grädde och pudra över kakaopulver.
  9. Lycka till! Njut

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.