Fluffig och enklare att göra än man kanske först tror. Klassisk husmanskost i all ära!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Separera äggulor och -vitor.
- Såsen:
Smält smöret, rör ner mjölet och därefter mjölken.
Koka upp under omrörning. Sjud såsen 5 minuter.
Ta såsen från värmen och låt den svalna lite. Rör ner en äggula i taget under kraftig omrörning.
- Koka upp saltat vatten och sjud fisken ca 5 minuter. Ta upp fisken med en hålslev och låt den rinna av ordentligt innan den delas i småbitar.
- Rör ner fisken i såsen. Salta och peppra. Vispa äggvitor och citronsaft till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner det i fiskblandningen.
- Häll det försiktigt i en smord 3-liters suffléform. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Titta ofta på sufflén, men öppna inte ugnsluckan. Sufflén är färdig när den har rest sig och fått en vacker gyllenbrun färg.
- Servera fisksufflén genast med kokt pressad potatis, skirat smör och gröna ärter.
Publicerat den
21 februari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar