Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassisk fisksufflé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fluffig och enklare att göra än man kanske först tror. Klassisk husmanskost i all ära!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Separera äggulor och -vitor.
  2. Såsen: Smält smöret, rör ner mjölet och därefter mjölken. Koka upp under omrörning. Sjud såsen 5 minuter. Ta såsen från värmen och låt den svalna lite. Rör ner en äggula i taget under kraftig omrörning.
  3. Koka upp saltat vatten och sjud fisken ca 5 minuter. Ta upp fisken med en hålslev och låt den rinna av ordentligt innan den delas i småbitar.
  4. Rör ner fisken i såsen. Salta och peppra. Vispa äggvitor och citronsaft till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner det i fiskblandningen.
  5. Häll det försiktigt i en smord 3-liters suffléform. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Titta ofta på sufflén, men öppna inte ugnsluckan. Sufflén är färdig när den har rest sig och fått en vacker gyllenbrun färg.
  6. Servera fisksufflén genast med kokt pressad potatis, skirat smör och gröna ärter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.