Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassisk fransk baguette

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Här är ett fantastiskt recept på äkta baguetter med den speciella struktur som bröden bör ha. Ytan ska vara hård och knaprig och innanmätet segt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Smula ner jästen i en bunke och blanda den med vattnet. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Täck skålen med plastfolie och låt degen stå kallt i kylen över natten.
  2. Dag 2: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Blanda ner mjölet och arbeta ihop till en deg. Tillsätt degen som stått i kylen över natten. kör degen i en degblandare 15 minuter eller knåda den för hand i 10 minuter. Degen ska vara elastisk och fuktig. Tillsätt flingsalt och knåda ytterligare ett par minuter. Täck med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur två timmar.
  3. Dela degen i 6 bitar och forma till baguetter, lika långa som ugnsplåten. Lägg en handduk på bakbordet och lägg bröden mellan vecken så att brödet inte jäser åt sidorna. Låt dem jäsa i en timma.
  4. Sätt ugnen på 250 grader. Rulla över baguetterna till en bakpappersklädd plåt. Skär diagonala, ganska djupa snitt i bröden. Spruta lite vatten över bröden med en vattenspruta för att de ska få en knaprig yta. Sätt in en eller två plåtar åt gången mitt i ugnen.
  5. Sänk värmen till 200 grader efter 10 minuter. Grädda ytterligare 10 minuter. Låt dem svalna på galler så att ytan blir knaprig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.