Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassisk köttgryta med ostronsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God och mustig gryta, full av nyttigheter från mört kött, läckra rotfrukter och färska örter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tärningar, ca 3 cm stora. Lägg i köttet i en skål med ostronsås och svartpeppar och vänd så att köttbitarna täcks av såsen. Täck över med plastfolie och ställ i kylen i minst 30 minuter, gärna längre.
  2. Hetta upp en teflonstekpanna och bryn köttet i omgångar om det behövs, 8-10 minuter. Vänd köttet ofta tills det är väl brynt runtom. Lägg över i en skål och ställ åt sidan.
  3. Hetta upp oljan i en stor tjockbottnad gryta på hög värme. Fräs löken ca 3 minuter tills den börjar mjukna.
  4. Tillsätt vitlöken och timjankvistarna och fräs 2-3 minuter tills det börjar dofta.
  5. Tillsätt köttbitarna, morötter, buljong och 3½ dl vatten i grytan. Koka upp och sänk värmen. Lägg på locket och låt sjuda ca en timma. Ta av locket och sjud ytterligare 5-10 minuter tills vätskan tjocknat något. När det är ca 20 minuter kvar lägger du i potatisarna i grytan. Servera med bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.