För en tid sedan gjorde jag ett riktigt långkok. Eftersom jag var ute under eftermiddagen kunde jag bara koka en timme innan jag gick ut. Stängde av plattan och kokade sedan ytterligare tre timmar när jag kom hem. Det blev en riktigt god soppa och dessutom varmt och mysigt i köket i vinterkylan. Om jag ska vara riktigt uppriktig måste jag erkänna att soppan blev lite för fet för min smak, trots att jag äter LCHF-kost, man borde låta soppan kallna och ta bort fettet som flyter upp innan man gör det avslutande momentet. Jag LCHF-anpassade lite, dvs skippade mjölet och ersatte portvinet med torr sherry. Det hade nog inte så stor betydelse för det totala kolhydratinnehållet, men var ganska enkelt att göra. En sak till: Jag anpassade lite till innehållet i mitt kylskåp: Hade ingen blekselleri utan ersatte med rotselleri och hoppade över purjolöken.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.