Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassisk pepparstek

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Något alldeles extra

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt köttet stå i rumstemperatur en halvtimme före tillagningen - det gör köttet mörare. Torka av köttbitarna med hushållspapper.
  2. Stöt pepparkornen i en mortel. Strö senapspulvret över köttbitarna. Lägg den krossade pepparn på en tallrik. Vänd köttbitarna i pepparn och pressa in den ordentligt i köttet.
  3. Hetta upp oljan i tjockbottnad stekpanna och stek köttet 2 - 3 minuter per sida för blodigt, 3 - 4 minuter per sida för medium och 5 - 6 minuter per sida för välstekt. Flytta köttet till ett varmt serveringsfat, täck över och håll varmt
  4. Ta stekpannan från värmen, tillsätt konjaken och vispa ur pannan ordentligt. Häll i crème fraiche, ställ tillbaka stekpannan på plattan och låt puttra 2 minuter under omrörning. Slå såsen över köttet och servera genast tillsammans med potatis & färska grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.