Sås:
Fräs löken mjuk i smör i en kastrull. Dra kastrullen åt sidan och rör ner mjölet. Blanda ner övriga ingredienser utom salt. Låt såsen puttra på svag värme i 20 minuter. Blir såsen för tjock blanda i lite mer vatten. Smaka av med lite salt.
Putsa fläskfilén fri från hinnor och fett, skär fläskfilén i 8 lika stora bitar. Lägg dem på en skärbräda och platta ut med en biffplattare eller en tjockbottnad kastrull till tunna biffar.
Vispa upp ägget tillsammans vattnet. Tillsätt parmesanosten och salt.
Lägg vetemjöl på en tallrik. Vänd fläskfilén i vetemjöl och doppa sedan i ägg-ostsmeten.
Bryn smör och olja i en inte allt för het stekpanna och stek det panerade köttet genast gyllenbrunt i ca 1 ½- 2 minuter på varje sida.
Serveringstips!
Servera gärna ris och en grönsallad till piccatan.
Smaklig spis!
Tack för ett super god piccata men jag tog skinkinnanlår istället för fläskfilé kommer att bli min mans favo solklar 5 monica