Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassisk torsksufflé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbart god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvtina fisken. Separera äggulor och vitor. Smält smöret, rör ner mjölet och därefter mjölken. Koka upp under under omrörning. Sjud såsen i 3 minuter. Ta såsen från värmen och låt den svalna lite. Rör ner en äggula i taget under kraftig omrörning. Koka upp saltat vatten och sjud torsken i ca 5 minuter. Ta upp fisken med en hålslev och låt den rinna av ordentligt innan den delas i småbitar. Rör ner fisken i såsen. Salta och peppra.
  2. Vispa vitorna och citronsaft till hårt skum. Vänd försiktigt ner det i fiskblandningen. Häll det försiktigt i en smord, 3 liters suffléform. Stek 175 grader ca 45 minuter.
  3. Titta ofta på sufflén, men öppna inte ugnsluckan. Sufflén är färdig när den har rest sig och fått vacker gyllenbrun färg.
  4. Servera sufflén genast med pressad potatis ,smält smör och gröna ärtor. och gröna ärtor

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.