Halvtina fisken.
Separera äggulor och vitor.
Smält smöret, rör ner mjölet och därefter mjölken.
Koka upp under under omrörning.
Sjud såsen i 3 minuter.
Ta såsen från värmen och låt den svalna lite.
Rör ner en äggula i taget under kraftig omrörning.
Koka upp saltat vatten och sjud torsken i ca 5 minuter.
Ta upp fisken med en hålslev och låt den rinna av
ordentligt innan den delas i småbitar.
Rör ner fisken i såsen.
Salta och peppra.
Vispa vitorna och citronsaft till hårt skum.
Vänd försiktigt ner det i fiskblandningen.
Häll det försiktigt i en smord, 3 liters suffléform.
Stek 175 grader ca 45 minuter.
Titta ofta på sufflén, men öppna inte ugnsluckan.
Sufflén är färdig när den har rest sig och fått vacker
gyllenbrun färg.
Servera sufflén genast med pressad potatis ,smält smör
och gröna ärtor.
och gröna ärtor