Smarriga bullar som hör oss svenskar till!
Kan enkelt varieras i fyllnningen.
ca. 40 st
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke.
Smält smöret och tillsätt mjölken och värm till fingervärme.
Häll degspadet över jästen, rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl.
- Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°.
Rör under tiden ihop smör och socker till fyllningen.
- Arbeta den jästa degen på lätt mjölat bakbord.
Dela den i två delar och kavla ut dem till rektanglar, ca 30x45 cm.
Fördela smör & socker-blandningen på rektanglarna ph strö över kanel eller vaniljsocker.
- Vik långsidorna mot varandra. Skär tvärsöver i ca 2 cm breda remsor.
Tänj och vrid degremsorna och forma dem till lösa knutar.
- Lägg dem på plåtar med bakplåtspappe och låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
- Grädda i mitten av ugnen 8 – 10 min. Låt svalna på galler under bakduk.
- -Variationer:
Mandelbullar: Tillsätt 100 g finhackad mandel eller mandelmassa i fyllningen.
Kardemummabullar: Byt ut kanelen i fyllningen mot mald kardemumma.
Publicerat den
19 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar