Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassiska engelska scones

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Jätte gott, och går fort att laga till. Jätte poppis på morgonen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
  2. 2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
  3. 3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
  4. 4. Vispa samman ägg och mjölk.
  5. 5. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
  6. 6. Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.
  7. 7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.
  8. 8. Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Corellis 25 februari 2009

    Jättegoda scones!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.