Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassiska finska Runebergstårtor

(1 kommentar)  
Skriv ut

Världens smarrigaste runebergstårtor! brukar vanligen i Finland ätas på Runebergsdagen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa fett och socker pösigt. Vispa i ägget.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten med en trägaffel. Rör ner grädden.
  4. Fördela smeten i pappersformar som du fyller till tre fjärde delar.
  5. Grädda tårtorna i ca 10 min
  6. Rör ihop ingredienserna till glasyren, ska vara ganska fast. Klicka sylt på tårtorna (jag föredrar mycket!) Spritsa sedan sockerglasyren runt sylten eller ringla med en tesked.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Odina 28 augusti 2009

    Låter smarrigt! Ska gå ner och baka nu!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.