Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassiska oxrulader med gräddsås och potatismos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ljuvligt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i 8 tunna skivor och platta ut dem. Skär saltgurkan i 8 skivor. Lägg ut köttbitarna på en skärbräda, salta och peppra. Bred lite senap på varje köttbit. Lägg på en skiva gurka, ansjovis och en kvist persilja. Rulla ihop och fäst ruladerna med en tandpetare.
  2. Bryn ruladerna runt om i smör i en stekgryta. Blanda vattnet och fonden, häll ner i grytan. Lägg på ett lock och låt ruladerna koka på svag värme- i ca 40 minuter eller tills köttet är mört. Lyft bort ruladerna när dom är färdiga.
  3. Blanda ner grädden och ansjovisspadet. Koka ihop alltsammans några minuter. Blanda smör och mjöl, red av såsen och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera potatismoset till. Bjud gärna rivna morötter, lingonsylt och inlagd gurka till denna rätt. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.