Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 8 timmar
Skriv ut

Egenkomponerat recept på en rätt,som vi åt många gånger under vår övervintring på Cypern.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vin, olivolja, citronsaft, pressad vitlök, örter, kryddor och salt. Lägg lammsteken i en plastpåse och häll på marinaden. Slut till plastpåsen och låt allt ligga i kylen under natten. Vänd några gånger.
  2. Blötlägg en lergryta i kallt vatten i minst 30 minuter. Lägg i lammsteken, den klyftade löken och marinaden och ställ in i ugnen i 80 gr. i ca 8 timmar.
  3. Ta upp steken och skär i rejäla skivor. Sila skyn. Red med mjöl och blanda i grädde. Koka upp. Krydda vid behov.
  4. Servera med kokt potatis, tzatziki, skivad rödlök, tomater, oliver och fetaost

Kommentarer (2)

  • Bombbe 4 april 2010

    Detta lät spännande! Måste jag prova, gillar att laga mat i lergryta! /Berit

  • Walla2 10 april 2012

    Hej - jag har lagat ditt recept och kan bara säga - SUPERGOTT! Jag älskar min lergryta och är glad för varje nytt recept. Jag ska pröva detta med nötkött också, tror nog det kan bli lika bra. Hälsningar Walla

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.