- Serverar: 6 portioner
- Tid: 8 timmar
Skriv ut
Egenkomponerat recept på en rätt,som vi åt många gånger under vår övervintring på Cypern.
Instruktioner
- Blanda vin, olivolja, citronsaft, pressad vitlök, örter, kryddor och salt. Lägg lammsteken i en plastpåse och häll på marinaden. Slut till plastpåsen och låt allt ligga i kylen under natten. Vänd några gånger.
- Blötlägg en lergryta i kallt vatten i minst 30 minuter. Lägg i lammsteken, den klyftade löken och marinaden och ställ in i ugnen i 80 gr. i ca 8 timmar.
- Ta upp steken och skär i rejäla skivor. Sila skyn. Red med mjöl och blanda i grädde. Koka upp. Krydda vid behov.
- Servera med kokt potatis, tzatziki, skivad rödlök, tomater, oliver och fetaost
Publicerat den
4 april 2010
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta lät spännande! Måste jag prova, gillar att laga mat i lergryta! /Berit
Hej - jag har lagat ditt recept och kan bara säga - SUPERGOTT! Jag älskar min lergryta och är glad för varje nytt recept. Jag ska pröva detta med nötkött också, tror nog det kan bli lika bra. Hälsningar Walla