Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klenäter

(1 kommentar)  
Skriv ut

Ett jättebra recept som jag fick av min farmor. Enkelt och bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör samman äggulor, socker, konjak och citronskal. Blanda ner mjöl och Milda och arbeta ihop degen.
  2. Forma den till en rund kaka, slå in den i folie och lägg den svalt att stelna över natten.
  3. Kavla ut degen på mjölat bakbord eller kavelduk till ca 2 mm tjocklek.
  4. Sporra efter linjal ut ca 2 cm breda remsor, som sporras av på snedden till 10 cm långa bitar. Gör en skåra i mitten genom varje klenät och dra igenom den ena snibben.
  5. Hetta upp kokosfettet i en kastrull till 180°C. Kontrollera med en hushållstermometer eller genom att lägga i en bit osockrat vitt matbröd.
  6. Efter en minuts fritering skall den vara svagt brynt. Då är temperaturen ca 180°C. Var försiktig med det varma fettet! Inga barn i närheten.
  7. Lägg i några klenäter åt gången och fritera dem guldgula på båda sidor, ca 1 min/sida.
  8. Ta upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper och vänd dem medan de är varma i strösocker. Servera till kaffe eller som en dessert.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lottisen53 21 december 2008

    JÄTTEGODA! Lätt att kavla ut. En 5 poängare

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.