Ett jättebra recept som jag fick av min farmor. Enkelt och bra.
Instruktioner
- Rör samman äggulor, socker, konjak och citronskal. Blanda ner mjöl och Milda och arbeta ihop degen.
- Forma den till en rund kaka, slå in den i folie och lägg den svalt att stelna över natten.
- Kavla ut degen på mjölat bakbord eller kavelduk till ca 2 mm tjocklek.
- Sporra efter linjal ut ca 2 cm breda remsor, som sporras av på snedden till 10 cm långa bitar. Gör en skåra i mitten genom varje klenät och dra igenom den ena snibben.
- Hetta upp kokosfettet i en kastrull till 180°C. Kontrollera med en hushållstermometer eller genom att lägga i en bit osockrat vitt matbröd.
- Efter en minuts fritering skall den vara svagt brynt. Då är temperaturen ca 180°C. Var försiktig med det varma fettet! Inga barn i närheten.
- Lägg i några klenäter åt gången och fritera dem guldgula på båda sidor, ca 1 min/sida.
- Ta upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper och vänd dem medan de är varma i strösocker. Servera till kaffe eller som en dessert.
Publicerat den
27 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
JÄTTEGODA! Lätt att kavla ut. En 5 poängare