Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klenätor

 
Skriv ut

Hör julen till

Ingredienser

Instruktioner

  1. Degen ska vila över natten.
  2. Blanda allt och gör en smidig deg. Degen kavlas tunt på mjölat bakbord. Sporra ut sneda avlånga bitar, ca 3 cm breda och 10 cm långa. Sporra en skåra i mitten på varje bit. Trä in den ena snibben genom skåran och drag ut den så att kakan blir vriden på mitten.
  3. Hetta upp fettet i en gryta med tjock botten. Lägg i en liten bit deg som ska bli gulbrun på ca 1 min. Lägg i och fritera några klenäter i taget tills de blir gulbruna. Tag upp med ex en hålslev och låt dem rinna av på papper. Vänd dem i strösocker medan dem är varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.