Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klickbröd med vitlök

 
  • Serverar: 6-12 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Goda till soppa fisk ,kött eller sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl,salt och bakpulver i en bunke eller matberedaren. Tillsätt matfettet skuret i mindre bitar. Häll i mjölken och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Klicka ut degen till 12 bullar på en bakpappersklädd plåt.
  2. Gör fyllningen: Rör matfettet mjukt tillsammans med pressad vitlök. Skölj av och hacka persiljan. Tillsätt den i smöret. Gör med mjölat finger en liten grop i varje . Fördela vitlökssmöret i groparna. Tryck till degen lite runt om så att inte smöret rinner ut under gräddningen . Strö över lite gourmetsalt på varje klickbröd . Grädda mitt i ugnen ca 12 min . Låt svalna något på galler innan dom serveras

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.