- Serverar: 6-12 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Goda till soppa fisk ,kött eller sallad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl,salt och bakpulver i en bunke eller matberedaren. Tillsätt matfettet skuret i mindre bitar. Häll i mjölken och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Klicka ut degen till 12 bullar på en bakpappersklädd plåt.
- Gör fyllningen:
Rör matfettet mjukt tillsammans med pressad vitlök. Skölj av och hacka persiljan. Tillsätt den i smöret. Gör med mjölat finger en liten grop i varje . Fördela vitlökssmöret i groparna. Tryck till degen lite runt om så att inte smöret rinner ut under gräddningen . Strö över lite gourmetsalt på varje klickbröd . Grädda mitt i ugnen ca 12 min . Låt svalna något på galler innan dom serveras
Publicerat den
17 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar