Drömgoda klickbullar med en smarrig fyllning av vaniljkräm. Äntligen ett recept för att göra vetebullar utan att behöva kladda med degen!
Instruktioner
- Vispa upp ägget i en mugg. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken. Värm upp det till ca 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör om tills den lösts upp helt. Tillsätt hälften av det uppvispade ägget (spara resten till pensling), salt, socker och 7 dl av vetemjölet. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Kör degen i maskin i ca 4 minuter.
- Rör ihop smör, socker och vaniljsocker till fyllningen.
- Sätt ut bullformar på en plåt, helst i en muffinsplåt. Klicka ut degen i formarna med hjälp av två matskedar. Bullarna kommer att jäsa en hel del så ta inte för mycket deg i varje. Klicka ner fyllningen i bullarna med hjälp av två teskedar. Låt bullarna jäsa övertäckta i 30-45 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader (varmluft).
- Pensla bullarna med det som är kvar av det uppvispade ägget och strö på pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 5 minuter, tills de är gyllene.
Publicerat den
13 oktober 2014
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket goda bullar