Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klimpvälling

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Klimpvälling och en macka med rökt kött, kan det bli bättre?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp mjölken sedan du rört ihop klimpsmeten. Rör sedan ner små klickar av den i den kokande mjölken. Smeten ska vara ganska tunn för att det ska bli både avrett och små klimpar i vällingen. Det är viktigt att du avsmakar för att få rätt smak, sätt gärna till en liten klick smör sedan det hela är klart.
  2. Det här åt man ibland istället för kvällsgröt med smörgås till. Ibland gör jag den själv och tycker att det är både gott samtidigt som det för mig är nostalgi.

Kommentarer (8)

  • gds877 14 augusti 2009

    Så glad jag blir, äntligen ett recept på ett av min barndoms matminnen. Ska verkligen göra detta.

  • gds877 17 augusti 2009

    Fick ha i lite mera mjöl men det var smakade som när jag var barn. Gott !

  • Shizuzeru 16 april 2010

    Är det här den norska "Klotvälling"? (jag blev uppföd med det namnet så ve tinte vad "riktiga" namnet är. :P Om det är samma så tänker jag göra det =D!

  • kamfore 27 april 2010

    Änligen hittar man det som va godast som morsan gjorde

  • kekke46 1 augusti 2010

    Klimvälling fick jag som barn det smakade så gott. Kul mrd gamla recept.

  • Anders 6 april 2018

    Fantastiskt! En av favoriträtterna mamma alltid bjöd på. Har alltid undrat hur hon gjorde, nu kan jag göra själv!

  • Arne 8 december 2021

    Klonkevälling som det hette här i bohuslänsskärgård, jag fick det ofta som barn och jag gjorde det när mina egna barn var små, det var mycket uppskattat. Jag vill bättra på receptet med något litet vanilinsocker i mjölken och mer socker, socker är bra och näringsrikt, inget trams.

  • Lennart 2 september 2022

    Mamma hade betydligt mer mjöl i klimparna så att det blev som små avlånga "bollar" som så småningom flöt upp till ytan i den kokande mjölken. Då var de klara att ätas. Mums.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.