Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klippta vetelängder

(1 kommentar)  
Skriv ut

Goda längder som ska klippas med sax.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela sönder jästen i en bunke. Smält fettet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
  2. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen.
  3. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt 30-40 minuter.
  4. Gör under tiden fyllningen. Rör ihop rumsvarmt smör och de andra ingredienserna till en smidig massa. Ta upp degen på mjölat bakbord, arbeta den smidig. Dela degen i 3 lika stora delar. Ta en del och kavla ut till en rektangel.
  5. Bred en tredjedel av fyllningen över rektangeln och rulla sen ihop till en rulle. Ta en ren sax och klipp från ena änden, men inte helt ner till bordet, ca 1 cm tjocka skivor som man växelvis viker mot mitten, sen höger, sen vänster tills rullen tar slut. Tryck och jämna till lite lätt. Flytta nu över längden till en bakplåtspapperklädd plåt. Gör likadant med de 2 resterande degbitarna. Låt jäsa ca 30 min. Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker Grädda i 200 graders ugn 20-30 minuter, eller tills längderna är gyllenbruna och fina.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Djanan 13 juli 2009

    hejsan, jag vill baka ditt recept, men jag sitter här och funderar, jag förstår inte riktigt hur man ska klippa o typ fläta? jag vill gärna göra så det ser fint ut, men förstår inte hehe

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.