Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klubbor

 
Skriv ut

Gör dina egna godisklubbor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tips: Essens för smaksättning finns att köpa i hobbyaffärer och även klubbpinnar. Om man inte vill köpa klubbpinnar så kan man klippa av grillspett av trä med en sekatör.
  2. Häll sockret i en tjockbottnad kastrull eller gryta. Tillsätt glykos, vatten och valfri färg. Låt koka upp under omrörning tills allt socker har smält. För att förhindra att sockret kristalliserar sig längs kastrullens insida kan du doppa en brödpensel i vatten och pensla kastrullens isnidor med det.
  3. Låt blandningen koka upp till 140 grader. Håll koll på temperaturen med en termometer, men var uppmärksam, värmestegringen går jättefort mot slutet. Och ett varningens ord, het sockermassa gör hemskt ont att få på sig, så var försiktig.
  4. Rör ner smaksättningen när sockermassan fått rätt temperatur.
  5. Om du har klubbformar, (finns att köpa i hobbyaffärer). Pensla formarna med oljan och lägg dem på ett plant underlag. Lägg en klubbpinne i varje klubba. Fyll formarna helt med hjälp av en sked, vrid lite på klubbpinnen och knacka formen lätt mot köksbänken så att all luft försvinner.
  6. Har du inga klubbformar kan du pensla ett bakplåtspapper med oljan, skeda ut massan och forma den till rundlar, alternativt dra ut den till avlånga klubbor. Lägg en klubbpinne i varje klubba.
  7. Låt klubborna stelna helt innan de lossas från form eller bakplåtspapper.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.