Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klyftpotatis

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Lite pyssligt att göra men väl värt besväret!!

Ingredienser

Instruktioner

Ställ in en ungseldfast form i ugnen och sätt ugnen på 225 grader.skala eller borsta potatisen noggrant, skala morötterna och skär dem i grova stavar. Klyfta potatisen. Lägg alltihop i en skål med kallt vatten. Koka upp ca 1,5 l vatten i en vattenkokare. Lägg över potatis och morötter i en gryta. Salta och häll på det kokande vattnet. Koka i 5 minuter. Under tiden, skär rödlöken i "båtar", hacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med 3-4 msk smörolja. Slå av vattnet på potatisen, lägg på locket på grytan, skaka den rejält några gånger. Ytan på potatisklyftorna ruggas upp och kan ta upp smaker... Häll alltihop i stekpannan ihop med löken.Peppra och salta ev lite till. Fräs en stund tills potatisen får lite färg. Ta ut formen ur ugnen, häll över potatisen, jämna till, och låt gå på 200 grader ca 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.