Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Basrecept! Myckelt enkelt att variera beroende på smak, tycke, kött, årstid eller annat ...

Ingredienser

Instruktioner

1. Tvätta (eller skala) potatisen. Skär den i klyftor på längden. Koka i kastrull smaksatt med havssalt, högst 3 minuter . OBS! Häll bort vattnet innan potatisen hinner bli mjuk. 2. Blanda oljan med kryddorna i en bytta. Låt den gärna stå och dra en stund! Häll oljan över potatisen i kastrullen och skaka om så alla potatisar blir insmorda av din örtolja. 3. Flytta över potatisklyftorna i en smord ugnsfast form i en 225-gradig ugn i ca 25 - 30 min.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • mumsan 10 september 2008

    Mumma! Fiffigt att koka potatisen några minuter så det inte tar sån hiskelig stund i ugnen.

  • delikat 5 oktober 2008

    Tack för lånet! Testade att göra klyftpotatis enligt detta recept i fredags då jag bjöd hem kollegorna på middag. Jättegott och smart att förkoka en liten stund.

  • Corellis 6 mars 2009

    Supergott, en ny favorit hemma hos oss. Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.