Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knådfritt bröd i form

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Det här brödet är inte svårt att baka och det innehåller mycket få ingredienser. Det tar lite tid att göra men det är värt all väntan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg jästen i en stor bunke och blanda ut den med vattnet. Tillsätt salt och 7 dl vetemjöl special. Spara 1 dl till utbakningen. Blanda ordentligt. Degen blir lös och kladdig.
  2. Täck skålen med plastfolie och låt jäsa över natten eller 12-18 timmar i rumstemperatur.
  3. Stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord. Degen ska inte knådas utan plattas ut till en kaka. Vik ihop den och platta ut igen, vik en gång till. Forma sedan degen till en boll.
  4. Strö majsmjöl på en ren bakduk. Lägg degen på bakduken. Strö över lite mer majsmjöl och täck med en ny bakduk. Låt degen jäsa i cirka två timmar. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Ställ in en springform, ca 22 cm i diameter, i ugnen cirka 15 minuter. Ta ut den heta formen och lägg degen i den.
  6. Ställ in formen på galler i nedre delen av ugnen. Sänk värmen till 225 grader. Grädda brödet 50-60 minuter eller tills det r vackert gyllenbrunt.
  7. Ta ut formen ur ugnen. Vänd upp brödet på ett galler och låt det svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.