Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knådfritt rödbetsbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett vackert bröd där rödbetorna bidrar med färg och saftighet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka rödbetorna i osaltat vatten tills de blir mjuka. Låt dem svalna något och skala dem sedan. Kör dem i en matberedare eller med stavmixer tillsammans med mjölken till en slät puré.
  2. Lös upp jästen i det kalla vattnet. Tillsätt sockret. Blanda ihop vetemjöl special och salt i en bunke. Tillsätt rödbetspurén, jästblandningen och olivoljan. Blanda ordentligt, det blir en lös och kladdig deg. Täck degen med plastfolie och låt den jäsa till dubbelstorlek , i ca 1½ timme.
  3. Ta upp degen på oljat bakbord och sträck och vik den ett par gånger. Olja en limpform, ca 2 liter, och stjälp ner degen. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 35 minuter eller tills innertemperaturen når 92 grader. Låt limpan svalna helt innan du skär i den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.