Ett vackert bröd där rödbetorna bidrar med färg och saftighet.
Instruktioner
- Koka rödbetorna i osaltat vatten tills de blir mjuka. Låt dem svalna något och skala dem sedan. Kör dem i en matberedare eller med stavmixer tillsammans med mjölken till en slät puré.
- Lös upp jästen i det kalla vattnet. Tillsätt sockret. Blanda ihop vetemjöl special och salt i en bunke. Tillsätt rödbetspurén, jästblandningen och olivoljan. Blanda ordentligt, det blir en lös och kladdig deg. Täck degen med plastfolie och låt den jäsa till dubbelstorlek , i ca 1½ timme.
- Ta upp degen på oljat bakbord och sträck och vik den ett par gånger. Olja en limpform, ca 2 liter, och stjälp ner degen. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 35 minuter eller tills innertemperaturen når 92 grader. Låt limpan svalna helt innan du skär i den.
Publicerat den
1 oktober 2015
Liknande recept
Skriv kommentar