Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäck

 
  • Serverar: 50-60 portioner
Skriv ut

Knäck tillagad på havreprodukter. Variera smaksättningen av knäck! Här har du förslag på saffransknäck, knäck med pistagenötter, och så naturligtvis den klassiska sötmandelsknäcken. Receptet här räcker till 50-60 knäckformar utan nötter/mandel, med nötter/mandel blir det ca 100 st.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör samman alla ingredienser utom fettet i en tjockbottnad kastrull.
  2. Koka upp och låt koka på svag värme utan lock i ca 90-120 min.
  3. Gör kulprov för att fastställa segheten i kolan. Droppa lite av smeten i glas med kallt vatten och forma till en kula. Ta upp kulan och känn på konsistensen. Är den för mjuk låt koka ytterligare och är den hård avsluta med att ta i fettet
  4. Till sist tillsättes eventuell smaksättning.
  5. Fördela knäcken i formarna och låt stelna.
  6. Receptet här räcker till 50-60 knäckformar utan nötter/mandel, med nötter/mandel blir det ca 100 st.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.