Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäck muffins

(4 kommentarer)  
Skriv ut

Knäckiga muffins. Farligt goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen. Skölj citronen noggrant. Riv skalet. Rör ned skalet och den hackade chokladen i grundsmeten: Vispa ägg och socker pösigt i bunke. Smält smöret, häll i mjölken och koka upp. Rör den heta vätskan i äggsmeten.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och vanillinsocker. Häll ned i bunken. Rör smeten slät, men så lite som möjligt. Fördela smeten i muffinsformarna. Grädda i ca 210° i 18-20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Carro67 18 juli 2008

    Goda chokladmuffins med en liten knäckig smak. När jag bakade så blev 12 stora muffins. Jag kommer att baka dessa igen och då kommer jag nog att pröva och ta i mer hackad choklad än vad som står i receptet.

  • svendler 10 december 2009

    Citron kanske vore bra att ha med i ingredienserna?=)

  • Tesan94 20 december 2010

    Vart hittar man fazer ögon knäck choklad? Finns det i vanliga affärer eller är det i mer utvalda affärer?

  • Melina_mlb 4 december 2011

    Citronen är inte med i ingredienserna du nämner. Ska den varamed alls? Och exakt var i ungnen gräddar man, nederst eller mitten? Inte så duktig i bakandets värld så vill få det rätt från början ;) Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.