Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckäpplen

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

När jag var liten anordnade familjen Herrey ridläger i Danmark, och där tillbringade jag ett flertal somrar. Ett besök på hästmarknaden hörde förstås till, och det var där jag åt mina första knäckäpplen/Elisabeth Johansson Ur boken Min äppelbok.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gnid äpplena torra och blanka. Trä äpplena på varsin grillpinne, eller skörda med en liten kvist kvar att hålla i.
  2. Blanda alla ingredienser till kanderingskaramellen i en kastrull, rör om och låt den stå ett par minuter. Koka upp och låt koka till en ljusbrun karamell på medelhög värme. Passa noga - den mörknar snabbt.
  3. Doppa äpplena i karamellen, men akta fingrarna! Det här är inget jobb för barn - en vuxen måste vara med. Och kom ihåg att aldrig lämna en kastrull med socker på spisen utom synhåll, risken för brand eller kraftig rökutveckling är stor.
  4. Ställ äpplena på en plåt smord med olja eller försedd med bakplåtspapper. Strö genast över kokos eller hackade nötter innan karamellen stelnat. Här får man vara snabb!
  5. Tips! Snygga röda knäckäpplen blir det om man droppar i ett par droppar röd hushållsfärg i kanderingskaramellen precis när den är färdigkokt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.