- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Mjuka äppelklyftor med doft av kanel täckta av en ljuvlig toscaglasyr. Knäckgrädden som serveras till gör den här desserten till något särskilt.
Instruktioner
- Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Lägg äpplena på ett fat och kör dem på medelstark värme i ugnen tills de är nästan helt mjuka. Lägg klyftorna i em smord ugnssäker form och strö över socker och kanel.
- Hacka daimen. Vispa grädden och rör ned daimkrosset. Ställ kallt tills servering.
- Sätt ugnen på 200 grader. Koka smör, socker och mjöl i en kastrull i 2-3 minuter tills sockret smält. Blanda i mandelspånen och häll toscaglasyren över äpplena. Gratinera mitt i ugnen i 5-6 minuter till gyllene yta.
- Servera direkt tillsammans med knäckgrädden.
Publicerat den
4 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar