Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckäpplen med knäckgrädde

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mjuka äppelklyftor med doft av kanel täckta av en ljuvlig toscaglasyr. Knäckgrädden som serveras till gör den här desserten till något särskilt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Lägg äpplena på ett fat och kör dem på medelstark värme i ugnen tills de är nästan helt mjuka. Lägg klyftorna i em smord ugnssäker form och strö över socker och kanel.
  2. Hacka daimen. Vispa grädden och rör ned daimkrosset. Ställ kallt tills servering.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Koka smör, socker och mjöl i en kastrull i 2-3 minuter tills sockret smält. Blanda i mandelspånen och häll toscaglasyren över äpplena. Gratinera mitt i ugnen i 5-6 minuter till gyllene yta.
  4. Servera direkt tillsammans med knäckgrädden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.