Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckbakelser

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Mumsigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till bottnarna och baka snabbt ihop degen. Förvara kallt 1-2 timmar.
  2. Kavla ut degen och ta med mått ut 10 runda kakor, ca 6 cm i diameter. Lägg dem på bakplåtspapper. Klä välsmorda veckade bakelseformar tunt med resten av degen.
  3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 200 grader, de släta kakonra 7 min och de i formarna ca 10 min. Stjälp upp formarna när de svalnat något. Låt kallna.
  4. Rör matfettet till fyllningen smidig. Klicka i marsankräm och rör kraftigt. Smaksätt med vaniljsocker.
  5. Fyll formarna med krämen och lägg dem sedan upp och ner på de släta kakorna. Tryck samman dem lätt så att de pressas ihop.
  6. Blanda ingredienserna till garneringen. Koka massan under omrörning då och då, till smeten får mjuk och knäckliknande konsistens, ca 25 min. Prova med kulprovet.
  7. Låt smeten svalna något och glasera bakelserna med den. Låt stå svalt tills knäcken kallnat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Gary Nilsson 30 april 2021

    Dessa utsökta bakelser fanns på Konditori Lundagård (i Lund) För säkerhets skull låg Universitetssjukhusets akutintag inte alltför långt bort men, tack ock lov, behövdes aldrig någon transport däremellan. Nu är både akutintaget och konditoriet borta men Apoteket Svanen finns några hundra meter bort, räddat av upprörda lundabor. Dessa bakelser är otroligt goda. Förstärk livförsäkringen och unna er en klassisk bakelse så långt borta från en moussebakelse som man kan komma.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.