Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckblondies

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Denna blondie innehåller inga nötter, men du kan ersätta chokladen med 100 g halverade valnötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 180 grader. Lägg smöret i en medelstor kastrull och smält det sakta över låg värme.
  2. Dra kastrullen från plattan och rör ner sockret med en träsked. Arbeta in äggen i omgångar, därefter vaniljextraktet, och vispa någon minut.
  3. Sikta mjöl och bakpulver över smeten och rör ner det. Tillsätt chokladhacket (eller nötterna, om du föredrar det) och rör tills allt är väl blandat. Skeda över smeten i den förberedda formen och släta till ytan.
  4. Grädda i förvärmd ugn i cirka 25 minuter tills kakan blivit ljust gyllenbrun. Kontrollera med en provnål. Ta ut kakan ur ugnen när nålen är torr.
  5. Låt kakan svalna innan den lyfts upp ur formen och skärs i 20 bitar. Förvara i lufttät behållare och ät inom 5 dagar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.