Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckebröd

 
  • Serverar: 75 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Kavla så tunnt som möjligt

Ingredienser

Instruktioner

1. Värm vattnet till 45° om du använder torrjäst. 2. Blanda de torra ingredienserna jäst,mjöl och kryddor i en bunke. Tillsätt de varma vattnet och knåda degen i ca 5 minuter. 3. Låt vila i kylen i en timme. 4. Värm ugnen till 200°. Häll ut lite av rågmjölet på bänken och kavla ut en liten bit av degen till en och avlång kaka. Använd kruskavel när du kavlar och skär degen i rutor. 5. Lägg rutorna på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Kavla och grädda resten av degen. 6. Låt kallna på galler och förvara torrt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.