Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckebröd

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med ljummet vatten. Tillsätt olja, salt, brödkrydda och vetekli. Arbeta ihop till en smidig deg, den behöver inte jäsa. Ta up degen på bakbord. Forma 2 längder oc dela varje längd i 12 bitar. Rulla en degbit i taget till en bulle. Strö rikligt med vetekli på bakbordet. Vänd bullen i kliet och kavla ut den till en mycket tunn kaka, ca 15 cm i diameter. Använd helst kruskavel. Används en slät kavel måste kakorna naggas tätt med e gaffel. Lägg kakorna på plåtar och grädda i 250 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.