Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckebröd

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Jättegoda

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till ca 37 grader. Lägg i salt och honung. Rör om.
  2. Blanda i dom andra ingredienserna. Kör helst med elvisp en stund.
  3. Låt jäsa i ca1 timme i kylen.
  4. Ta fram degen och kavla ut till en tunn stor platt kaka på mjölat bakbord. Pensla på vatten på degen. Strö på den krydda eller fyllning du har valt. Kavla in ordentligt.
  5. Skär ut med en sporre eller kniv långa längder. Nagga med gaffel. Lägg på plåt att jäsa i 30 min. Grädda i nedre delen av ugnen i 5 min. På 250 grader
  6. Stäng av ugnen och låt stå kvar i några timmar eller över natten.
  7. Dom blir kanongoda.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • 78maria 2 augusti 2010

    Hur varm ska ugnen va? Mia.

  • kursig 2 juni 2011

    Avsett för gasugn? Hade i elugn i över 1 timma och det blev inte bra igår. Idag smakade jag på några efter 5 min och några efter 5+15 min och det var bättre.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.