Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckebröd

 
  • Serverar: 50 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Små söta knäckebröd. Använd små bakformar eller mallar tex: pajformar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke
  2. Måtta upp mjölken och häll den över jästen i bunken. Rör tills jästen har löst sig.
  3. Måtta upp resten av ingredienserna utom vetemjölet och toppningen.Rör till en jämn deg. Degen blir väldig kladdig.
  4. Slå in degen i plastfolie och lägg den i kylskåp och vila minst 1 timma.
  5. Blanda under tiden frön och flingsalt.
  6. Strö ut vetemjölet över bakbordet och ta degen ur plastfolien och lägg på bordet.
  7. Kavla ut degen tills den blir ca 2mm tjock.
  8. Sätt ugnen på 200 grader.
  9. Lägg bakplåtspapper på några plåtar
  10. Stansa ut bitarna med en form eller skär efter mall så som du vill att bröden ska se ut.
  11. Lägg bitarna på bakplåtspapper.
  12. Spreja vatten med en sprejflaska över degbitarna så de blir fuktiga. Strö fröblandningen över och tryck försiktigt fast fröna med en kavel.
  13. Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda bröden ca:7 minuter tills de blivit lite hårda och knapriga.
  14. Låt knäckebröden svalna. Förvara knäckebröden i en fin burk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.