- Serverar: 50 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Små söta knäckebröd. Använd små bakformar eller mallar tex: pajformar
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke
- Måtta upp mjölken och häll den över jästen i bunken.
Rör tills jästen har löst sig.
- Måtta upp resten av ingredienserna utom vetemjölet och toppningen.Rör till en jämn deg. Degen blir väldig kladdig.
- Slå in degen i plastfolie och lägg den i kylskåp och vila minst 1 timma.
- Blanda under tiden frön och flingsalt.
- Strö ut vetemjölet över bakbordet och ta degen ur plastfolien och lägg på bordet.
- Kavla ut degen tills den blir ca 2mm tjock.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg bakplåtspapper på några plåtar
- Stansa ut bitarna med en form eller skär efter mall så som du vill att bröden ska se ut.
- Lägg bitarna på bakplåtspapper.
- Spreja vatten med en sprejflaska över degbitarna så de blir fuktiga. Strö fröblandningen över och tryck försiktigt fast fröna med en kavel.
- Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda bröden ca:7 minuter tills de blivit lite hårda och knapriga.
- Låt knäckebröden svalna. Förvara knäckebröden i en fin burk.
Publicerat den
23 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar