Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckebröd med havre och kummin

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Enkelt och gott passar till julbordet och påsk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm portern till 37 grader och blanda ut jästen, tillsätt kummin salt och margarin. Blanda gryn, vetemjöl och rågsikt i en bunke.
  2. Häll degspadet i assistenten ( om man har en sådan) och häll i mjölblandningen, lite i sänder och se till att degen blir fast och bakbar. Det är inte alltid mjölet räcker, tillsätt då mer vetemjöl. Låt jäsa i 30 min, Starta ugnen på 250 grader.
  3. Knåda om den jästa degen. Dela upp den i 8 lika stora bitar , kavla ut runda kakor på ca 30 cm diameter, gör hål i mitten. Grädda på plåt med bakplåtspapper ca 5-8 min. Obs, kontrollera att brödet inte blir bränt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.