Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckebröd med kummin

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Använd gärna ekologiska råvaror om möjligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Lös upp jästen med det fingervarma vattnet. Blanda samman alla övriga ingredienser men spara lite av vetemjölet till utbakningen.
  2. Låt jäsa en timma.
  3. Knåda degen och dela den i 24 bitar. Tänk på att inte knåda degen för mycket till skillnad mot annat bröd. Knäckebröd ska ju inte bli fluffigt. Kavla ut degen i tunna runda bröd. Borsta bort överföldigt mjöl. Om du använder en vanlig kavel så nagga brödkakorna med en gaffel.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 3-5 minuter i 250 grader.
  5. Njut… Detta är även en uppskattad present att ge bort till Jul.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.