- Serverar: 24 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Använd gärna ekologiska råvaror om möjligt.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Lös upp jästen med det fingervarma vattnet. Blanda samman alla övriga ingredienser men spara lite av vetemjölet till utbakningen.
- Låt jäsa en timma.
- Knåda degen och dela den i 24 bitar. Tänk på att inte knåda degen för mycket till skillnad mot annat bröd. Knäckebröd ska ju inte bli fluffigt. Kavla ut degen i tunna runda bröd. Borsta bort överföldigt mjöl. Om du använder en vanlig kavel så nagga brödkakorna med en gaffel.
- Grädda i mitten av ugnen ca 3-5 minuter i 250 grader.
- Njut… Detta är även en uppskattad present att ge bort till Jul.
Publicerat den
10 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar