Dessa knapriga, nötiga och mycket goda knäckebröd påminner nästan om kex. De smakar alldeles underbart till en mild getfärskost och lite god sylt av något slag.
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull på svag värme. Häll i vattnet och låt vätskan precis nå kokpunkten.
- Häll grahamsmjölet i en skål. Tillsätt den heta vätskan, honung och salt. Blanda samman och låt stå tills smeten är fingervarm, 37 grader.
- Blanda ner sesamfrön, vetegroddar och dinkelmjöl. Arbeta samman till en deg. Ställ degen kallt i kylen i två timmar. Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela degen i två delar. Kavla ut degen tunt. Lägg över degplattorna på bakplåtspapper. Sporra eller skär ut bitar. För över på plåtar.
- Grädda knäckebröden 8-10 minuter eller tills de fått fin färg. Låt dem svalna på plåten.
Publicerat den
29 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
De här knäckebröden var lätta att göra och jättegoda. En extra stund i ugnen för en del så blev de knapriga!