Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckebröd med surdeg

(1 kommentar)  
  • Tid: 12 timmar
Skriv ut

Detta recept har jag modifierat för att bli 2 plåtar. Jag har testat lite olika kryddningar, men kommit fram till att vår favorit är flingsalt. Därför är receptet enligt detta, men det står dig fritt att prova dig fram.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda alla ingredienser i moment 1 för hand. Täck med gladpack eller ett lock. Låt stå över dagen - eller natten - i rumstemperatur. Moment 2: Vält ut degen på mjölat bakbord. Dela i två delar. Kavla ut medan du vänder ofta för att det inte ska fastna. När det börjar bli en tunn kaka - lägg på bakplåtspapper och fortsätt kavla till plåtstorlek. Nagga, dela (sporra gärna), fukta med blomspruta och strö över flingsalt. Skjuts in i varm ugn, på varm plåt (uppvärmd MED ugnen). Baka av i ca 8 minuter. Håll koll! Knäckisarna är ganska sega när de kommer ur ugnen. Låt svalna på galler och sära så fort du kan för att ligga kvar och torka/svalna över natten (/dagen). Njuts helst helt naturella som snacks. Annars med en liten klick margarin/smör eller färskost. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lena4 21 mars 2011

    Å så sugen jag blir att baka detta. Ska prova när min surdeg är klar. Lena

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.