Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckebröd utan jäst

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Gott och nyttigt knäckebröd utan jäst, socker och mjölkprodukter.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda alla ingredienser och låt blandningen vila en halv timme. Bred ut blandningen, så jämnt som möjligt, på bakplåtspapper. Sporra ut i rutor, med ex ett pizzahjul, det är då lätt att dela på brödet efter bakningen. Baka i varmluftsugn, 185 C, ca 40-50 min. Öppna ugnsluckan ett par gånger under bakningen för att släppa ut ånga. Då brödet är klart, stäng av ugnen, öppna luckan på glött, låt brödet kallna i ugnen på eftervärmen. Bryt loss knäckebrödet från bakplåtspappret. Vänd på brödbitarna och låt dem ligga till tork åtminstone till nästa dag. Det är viktigt att brödet är ordenligt torrt innan det sättes i burkar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • anita2009 13 oktober 2011

    Jag har bytt ut rågmjölet mot skrädmjöl (ett havrebaserat mjöl) för att få knäckebrödet glutenfritt. Smakar minsst lika gott. Ett suveränt recept.

  • Susarne 14 oktober 2011

    Det var ett bra tips anita2009.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.