Ett recept och 4 varianter.
Instruktioner
- Antal??? Beror på hur stora du gör dem och vilken variant. Se mina tips lite längre ner.
- Smält smöret och blanda de övriga ingredienserna.
Klicka ut smeten på plåten (gärna klädd med bakplåtspapper).
- Grädda i 200 grader ca. 5-7 minuter tills de fått en gyllene brunfärg. Låt kallna på plåten.
- Blanda/vispa ihop smör, florsocker och vailjsocker till smörkrämen, tillsätt sist äggulan och vispa tills ihop.
- Ta 2 jämnstora kakor och bred smörkräm på den en och lägg ihop dem. (se förvaringstips innan du breder på krämen).
- Förvaringstips! Om du ska förvara kakorna i rumstemp så bred på smörkrämen strax innan du serverar, risk att de blir mjuka annars. Går bra att frysas fyllda, ta dem direkt från frysen vid servering.
- TIPS! 1 sats smet räcker till ca... 1 tsk smet = 43 st enkla små 5-6 cm. 1,5 tsk smet = 28 st enkla lagomt stora 7-8 cm. 1 msk smet = 14 stora ca. 9-10 cm.
- Rullar: Du måste rulla ihop den innan kakan stelnar. När den kallnat, pillra in lite smörkräm i ändarna och doppa dem i smält blockchoklad.
- Skålar: På bilden har jag använt 1 msk smet till varje men de blir ganska små. Alternativt kan man lägga frukt och bär i skålen och glassen bredvid.
- När kakan fortfarande är varm, lägg den över ett uppochnervänt glass med kakans ovandel mot glaset.
Om du får smörkräm över, gör en sats smet till.
Publicerat den
21 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli
Mycket goda knäckflarn. Jag bakade bara flarnen och har inte testat smörkrämen så den kan jag inte säga något om. Mina flarn blev inte gräddade i mitten men dom fick mycket färg i kanterna, troligen gjorde jag dom för stora så det berodde på det. Men goda var dom så en fyra får du av mig. Tack för ett gott recept! :)