Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckig äppelkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En mjuk, saftig äppelkaka som är lite knäckig på ytan. Den håller sig saftig och fräsch flera dagar i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smält smör, vatten, bakpulver, vaniljsocker och mjöl. Vispa ihop allt till en smet. Häll smeten i en smord form ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.
  3. Skala äpplena, skär dem i klyftor och blanda dem med kanel och socker i en skål. Lägg äppelklyftorna ovanpå smeten i ett fint mönster. Ringla över lite sirap och strö över mandelflarnen.
  4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 minuter. Servera kakan med vaniljsås eller vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.