Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckig äppelkaka i långpanna

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 20-30 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En lättbakad superkaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund.
  2. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten, tillsätt smörblandningen. Blanda väl.
  4. Smörj och bröa en långpanna och häll i smeten. Tryck ner äppelskivorna och strö på pärlsocker.
  5. Grädda i 200 grader i ca 20-30 minuter. Låt svalna, skär i rutor.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • Okänd 20 september 2008

    Har just bakat denna underbara kaka och kan bara konstatera att jag nog aldrig ätit någon godare äppelkaka. Tack för ett fantastiskt recept!

  • 4602 14 oktober 2008

    Denna äppelkaka var enkel att baka,och riktigt god. tack för recepter. Hälsningar Christina

  • mojans 2 november 2008

    Har just bakat denna underbara kaka. Måste säga att jag var lite skeptisg när jag gjorde den, men ack så god. Tack för det Mojans

  • Teresl 13 november 2008

    Jag var lite skeptisk i början när jag skulle trycka ut smeten på plåten och funderade vad det blir för något men det blev bra och god i slutändan. Enda nackdelen var att jag hade kakan för länge in i ugnen...

  • s-80 1 februari 2009

    Mycket smarrig, praktiskt att baka i långpanna

  • s-80 1 februari 2009

    Mycket smarrig, praktiskt att baka i långpanna

  • gladaerika 1 oktober 2010

    Denna är kanon god och uppskattades av arbetskamraterna!

  • kakmagen 10 september 2012

    Toppen! Blir mycket eftersom den bakas i långpanna och är väldigt god dessutom!

  • Tingeling13 28 augusti 2013

    Mycket god äpplekaka

  • FiaBerg 11 september 2013

    Bakade denna med dottern idag för att ta med till hundklubben. Uppskattades mycket tror jag, och bra med en kaka som inte var för mjuk när man skall stå och hålla den i handen och äta. Under bakningen var jag lite tveksam eftersom smeten mer var som deg, men bra blev det ju :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.