Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckig äpplepaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Knäckig och jättegod

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1, sätt ugnen på 200 grader. rör smör och socker vitt och poröst.
  2. 2, blanda ner mjölet och areta ihop alltsamman till en deg.
  3. 3, tryck ut degen tunt på en bakpappersklädd plåt.
  4. 4, skala och kärna ur äpplena. skär dem i tinna skivor och sedan läggs i ett vackert mönster på degen.
  5. 5, om äpplena är syrliga kan du strö lite socker över äppleskivorna. pudra över med kanel, grädda pajen 30-40 min mitt i ugnen.
  6. 6, servera gärna pajen med en klick vaniljsås

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • AnnaBandana 13 oktober 2009

    Himla god paj. Enkel att göra med med annorlunda smak än vanlig äpplepaj. Rekomenderas varmt!

  • AnnaBandana 13 oktober 2009

    Himla god paj. Enkel att göra med med annorlunda smak än vanlig äpplepaj. Rekomenderas varmt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.