Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckig Kanelkaka

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Ett urklipp i en gammal receptsamlarbok. En kanelddoftande, välsmakande kaka som är god både till kaffet och tekoppen! Kom ihåg att använda en form på 2 liter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker riktigt vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i sänder. Rör sedan ner vetemjölet, som först blandats med vaniljsocker, bakpulver och salt. Blanda till sist ner gräddfil som först blandats ihop med bikarbonat. Varva sedan smeten med matskedar av fyllningen i en smord och bröad 2-liters form. Spara lite också för att strö över den färdiga kakan.
  2. Grädda i 175 grader i ca 60 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.